365 dana na putu ka Teheranu

“Dunavski rafting” je do sada ugostio mnoge fantastične osobe, koje su krenule da ostvaruju svoje snove. Jedna od tih osoba je Shahin Tivay Sadatolhosseini koji gura “Nemački točak” ili gimnastičarksi točak ili “Rhönrad”.  Kako to izgleda, možete ovde pogledati

On je 22. decembra 2015. krenuo iz Aachen a, Nemačke, da ostvari svoj cilj. Peške, gurajući točak ispred sebe, upoznaje ljude, upoznaje mesta dok ne stigne u svoj rodni grad u Teheran, Iran. To će biti prvi put, posle 30 godina,  kada je sa majkom i bratom, zbog političke situacije, morao da napusti svoje rodno mesto.

7

On će na ovom putovanju proći kroz 21 zemlju i 2 kontinenta prepešačiti oko 7.000 km.

Za Shahina “Rhönrad” je simbol akrobatike, plesa i estetike. Prvi put kada je ugledao gimnastičarki točak, shvatio je da će mu biti stalna ispiracija i da će postati nerazdvojni. Taj točak u njegovom životu preuzima i mnoge druge uloge, ne služi samo za nošenje tereta.

Točak kao krug, simbolizuje Shahinov  život. Svaki dan je nešto posebno i jedinstveno, a opet često doživlajvamo ponavljanje sličnih stvari. U susretu sa ljudima do sada je uvek imao zanimljive razgovore i ljude fascinira njegov projekat.

Tokom ovog jednogodišnjeg putovanja, priprema dokumentarac o svom putovanju. Planira da objavi i knjigu.

Mi mu svakako želimo srećan put i da mu se ostvari san, kao i da posle 30 godina ponovo vidi svoj rodni grad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s