MARUŠKA

Sunčan decembarski dan na Dunavu.

Kapetan: “Kupio sam neku klopu, možemo ručati”, i odlazi po nju. “Ha, ipak nećemo ručati, upravo sam naleteo na miša”. Smeh.

Ja: “HAHAHA, to mora da je neki fini miš iz Austrije koji se odomačio.”

“Kako misliš iz Austrije?” pita kapetan, bacajući ostatke hrane u Dunav.

“Pa lepo, sečas se da nam je u gostima pre manje od mesec dana bila Maruška, koja je svoje putovanje započela iz Linca”.

nikon mm1

Maruška je devojka iz Praga, koja je završila master studije iz Umetnosti i zaputila se u realizaciju svog umetničkog projekta. Malim brodićem, motor marke Johnson 2, krenula je da se spušta Dunavom od Linza do Beograda. Putovala je 45 dana i po kiši i po suncu. Sedela je maksimalno do pet sati i od jakog zvuka motora, nije mogla duže da izdrži. Na ovom linku se sami uverite kakav je zvuk u pitanju.

Maruška nam je bila u gostima tri dana, spavala je na katamaranu, dok su se njene stvari sušile okolo naokolo. U pričama sa Dunava i dogodovštinama, rekla nam je da sa njom putuje jedan pauk i jedan miš.

Kada sam je kontaktirala i rekla da smo danas ceo dan mislili na nju i da smo našli malog miša, jako se izvinjavala i rekla da su i naši drugari iz Beograda, kod kojih je odsela na Savi, posle njenog gostovanja pronašli miša. Izgleda da Maruška nije imala samo jednog slepog putnika.

Da li su miševi prezimili zimu, videćemo, pošto Maruška svoje putovanje iz Beograda, nastavlja ove godine 2017. ka Crnom moru.

nikon m1

Maruška sa Sanjom

Autor: Sanja

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s